Reprezentační soustředění s ČFB | Česká federace boccii, z.s.

Plánované soustředění pro reprezentaci proběhlo 4. – 6. 2. 2022 v Brně na Čichnově. Zúčastnilo se 10 sportovců ze 4 kategorií a 16 doprovodů, asistentů a trenérů.
Trenéři, v čele s Vladimírem Noskem, v pátek prozradili plán na celý víkend, a tak se reprezentanti měli na co těšit. 
Sobotní rozcvičku zahájil Samuel, a po té byl zahájen test kvality hráče. Test byl rozdělen do 9. bodů, a to jak na přesnost, tak i na sílu a taktiku. Během sobotního soustředění reprezentace si díky firmě IVEMA mohli sportovci změřit velikosti na nové dresy, které budou šité na míru. V odpolední části se pokračovalo v testech, po kterých byla naplánovaná ještě fyzická část. Na sportovce čekal i test z pravidel, který byl připraven na večerní setkání. 
V neděli si hráči mohli zahrát mezi sebou jak jednotlivce, tak i týmy. Na závěr proběhlo hodnocení soustředění jak hráči, tak i trenéry.
Děkujeme všem zúčastněným a těšíme se na další shledání.
 
 
Články od sportovců k soustředení: 
Za HSC Havířov Barbora Skopalová

První únorový víkend jsme absolvovali premiérové soustředění reprezentace s Českou federací boccii. To se konalo v Brně na Čichnově. Celkem se zde sešlo 10 sportovců s 16 asistenty, trenéry i doprovody. Z naší smečky se soustředění zúčastnili 3 vlci - Jirka, Roman a Barča. Celý program začal v pátek večer úvodní schůzkou, kde nám byl představen plán na následující den.

Přišla sobota a s ní hlavní den soustředění. Po snídani následoval dopolední trénink. Po rozcvičce nám hlavní reprezentační trenér zadal devítibodový test. Bylo to opravdu zajímavé a z mého pohledu velmi přínosné. Tento test spočíval v tom, že v každém kroku byly jiné úkoly vždy na vzdálenost 3, 5 a 8 m. Jednalo se například o zahájení, vyražení jacka do autu, doražení vlastního míče a podobně. Výsledky a body z jednotlivých úkolů jsme zapisovali do tabulky, abychom měli přehled, jak se nám vede. Součástí dopoledního tréninku bylo také měření reprezentačních dresů. Přijeli nás navštívit zástupci firmy IVEMA z Českých Budějovic, která nám bude zajišťovat oblečení reprezentantů. Po dopolední části tréninku jsme dostali  za úkol namotávat závaží na tyč. Bylo to opět zvláštní, něco, co jsem neznala, ale rozhodně to splnilo svůj účel. Následoval oběd a čas na odpočinek před dalším tréninkem. Ten se nesl v duchu dokončování testu, který jsme začali dopoledne. Po něm ale přišla za mě nejzajímavější část celého soustředění - kondiční cvičení. Lehli jsme si na zem na žíněnky. Do ruky jsme každý dostali medicinbal takové váhy, abychom s ním zvládli manipulovat. Dělali jsme s jeho vahou sérii 4 cviků s opakováním. Večer jsme otestovali své znalosti pravidel.

V neděli už nás čekal jen dopolední trénink, který jsme měli svým způsobem za odměnu. Hráli jsme totiž týmové a vzájemné zápasy. Bylo to příjemné zpestření drilu předcházejícího dne, ale i zde šlo primárně o trénink, tentokrát ale spíše taktiky. Po obědě dostal každý prostor na zhodnocení celého soustředění. Všichni jsme se shodli na tom, že bylo velmi přínosné a rádi se zúčastníme i toho dalšího, které nás brzy čeká. Děkujeme České federaci boccii za to, že nám poskytuje podmínky pro kvalitní přípravu.

Za HSC Havířov
Barbora Skopalová