Školení rozhodčích (4-6.3.2022) | Česká federace boccii, z.s.

Ve dnech 4.-6. března 2022 proběhlo ve Vlčicích u Trutnova školení rozhodčích boccii pod vedením hlavní rozhodčí Kláry Štefkové. Cílem soustředění bylo utužení „týmu“ rozhodčích a prostudování nových pravidel BISFed, které vešly v platnost koncem loňského roku. Nejdůležitějšími změnami jsou například řešení protestů, větší prostor pro trestný míč či nová pravidla pro asistenty sportovců. Dále jsme procvičovali měření herních situací na kurtu, postup oficiální kontroly míčů a během video coachingu jsme hodnotili práci rozhodčích na paralympijských hrách Tokyo 2020.

Klára a Samuel Waage si pro rozhodčí také připravili zajímavou stopovačku s plněním úkolů a testem znalostí z pravidel boccii. Počasí nám přálo a všichni rozhodčí si téměř sedmikilometrovou procházku krásnou krkonošskou přírodou užili. Večer jsme byli odměněni výbornou večeří z grilu, kterou pro nás připravil vrchní šéfkuchař Vladimír Nosek.

„Česká federace boccii se dlouhodobě snaží zajistit pro hráče kvalitní zázemí na turnajích a hladký průběh soutěží, což obnáší i rozvoj rozhodčích, kteří jsou jejich nedílnou součástí. Jsem proto velmi ráda, že jsme se mohli sejít, lépe se poznat, prohloubit si znalosti z pravidel boccii a definovat naše fungování při zápasech a na turnajích. Práce bylo hodně, ale myslím, že jsme si to všichni užili.“ zhodnotila víkend Klára, vedoucí komise rozhodčích a zároveň členka výkonného výboru ČFB.