ŠKOLENÍ ROZHODČÍCH 2023 | Česká federace boccii, z.s.

Ve dnech 17. až 19. února 2023 proběhl v Praze pod záštitou České federace boccii a za podpory Sportovního klubu Jedličkova ústavu, kterým tímto děkujeme, již druhý ročník soustředění rozhodčích boccii. Vedoucí komise rozhodčích a členka výkonného výboru ČFB Klára Štefková a její tým Barbora Nosková a Martina Kubalíková si připravily velmi nabitý vzdělávací program.

Procvičovali jsme lajnování a přípravu kurtů před turnajem, vyzkoušeli si rozhodování včetně call roomu a předzápasové kontroly míčů během miniturnaje rozhodčích v jednotlivcích a párech. Během teoretické přípravy jsme si zopakovali aktuální pravidla BISFed a prostudovali manuály postupů pro rozhodčí a čárové, které BISFed vypracoval pro zajištění kvality a konzistence rozhodování.

V sobotu večer jsme vyrazili na společnou večeři a dále utužovali náš rozhodcovský česko-slovenský kolektiv. „Cílem komise rozhodčích a České federace boccii je zajistit pro hráče kvalitní zázemí na turnajích a hladký průběh soutěží. To obnáší kontinuální vzdělávání a rozvoj rozhodčích, aby jejich úroveň splňovala nejpřísnější měřítka BISFed,“ říká Klára Štefková. A dodává: „Naší středně dobou ambicí totiž je vychovat ve svých řadách mezinárodní rozhodčí, kteří budou šířit dobré jméno české boccii i na této úrovni.“