Česká federace boccii se stala gestorem boccii v Česku | Česká federace boccii, z.s.

Národní sportovní agentura v loňském roce vyzvala spolky s celostátní působností k podání Koncepcí rozvoje jednotlivých druhů sportů pro zdravotně postižené sportovce. V případě České federace boccii byla podána koncepce rozvoje boccii.

Ten spolek, který nejlépe vyhoví podmínkám výzvy, se stane gestorem daného sportu na národní úrovni. Gestor se stane jediným oprávněným žadatelem v dotačních výzvách zaměřených na podporu sportovní reprezentace zdravotně postižených sportovců a na podporu sportovních spolků zdravotně postižených sportovců s celostátní působností, pro specifický druh zdravotního postižení sportovců nebo pro specifický druh sportu pro zdravotně postižených sportovců vyhlášených NSA. Předložením Koncepce na NSA se gestor zavazuje k jejímu naplňování.

O pozici gestora boccii se ucházela Česká federace boccii, z. s. a Česká Federace Spastic Handicap. Vybrán však mohl být jen jeden spolek. Národní sportovní agentura pro zajištění rozvoje boccii v Česku vybrala Českou federaci boccii, z. s. Věříme v lepší budoucnost nejen tohoto sportu, ale také všech našich sportovců.