V anketě Sportovec roku 2021 obsadil 2. místo Adam Peška | Česká federace boccii, z.s.

Čtvrtek 24. března – Tradiční anketa o nejlepší handicapované sportovce České republiky poznala své vítěze. Do konečných výsledků se nejvýrazněji promítly Letní paralympijské hry v Tokiu v roce 2021. Vítězem letošního ročníku se stal dvojnásobný medailista z her v Japonsku – para lukostřelec David Drahonínský. Druhé místo v kategorii TOP 10 obsadil boccista Adam Peška, třetí skončila další para lukostřelkyně Šárka Musilová. Do Síně slávy Českého paralympijského výboru byl uveden cyklista Jiří Ježek. Galavečer se uskutečnil v kongresovém sále pražského Top Hotelu.

I druhé a třetí místo obsadili medailisté z Japonska. Boccista Adam Peška vyhrál v Tokiu turnaj jednotlivců a v rámci hlasování ankety zaostal za Davidem Drahonínským o pouhé dva body. Peška kromě druhého místa v TOP 10 zvítězil v kategorii Objev roku. Bronzovou příčku obsadil plavec Arnošt Petráček, který se na paralympiádě blýskl stříbrnou medailí na znakové padesátce. Peška s Petráčkem převzali ocenění z rukou českých olympioniků Kristýny Horské, respektive Jiřího Prskavce.

Objevem roku se kromě Adama Pešky stala také judistka Julie Švecová z Českého svazu neslyšících sportovců. Dva vítěze poznala také kategorie nejlepších trenérů – o potlesk pro vítěze se podělili Jan Šimek (plavání) a Robert Křivan (boccia).

  • Reportáž ze slavnostního vyhlášení ZDE
  • Kompletní výsledky ZDE