Základní klasifikační kurz (31.3.-1.4.2022) | Česká federace boccii, z.s.

Při příležitosti pořádání World Boccia Challenger v Záhřebu se konal také ve dnech 31. 3. – 1. 4. 2022 základní klasifikační kurz. Díky podpoře Slovenského svazu tělesně postižených sportovců se mohla zúčastnit naše zástupkyně a získat tak základní znalosti ke klasifikacím boccii a rozdělení jednotlivých hráčů do správných zdravotních kategorií.

„Již druhým rokem se cítím součástí boccii. Zatím jsem byla spojena s bocciou jako fyzioterapeut, ale naskytla se mi příležitost se zúčastnit mezinárodního kurzu klasifikátorů boccii. Klasifikovat hráče je velkou zodpovědností, na druhou stranu správná klasifikace může hru posunout dále a vytvořit tak spravedlivější podmínky pro samotné hráče.
Kurz byl veden mezinárodní klasifikátorkou Marali Olën. První den byl věnovaný teorii a druhý den jsme se věnovali praktickému hodnocení chorvatských závodníků. Ubytování bylo zajištěno v krásném hotelu blízko centra Záhřebu. Nabyla jsem zde nové, cenné zkušenosti a věřím že je budu brzy schopna uplatnit v rámci klasifikace hráčů České republiky. Jsem velmi vděčná, že jsem se mohla kurzu zúčastnit. Marie Němcová”

Společně nyní tvoříme klasifikační komisi, která v tomto roce spustí svoji činnost. Těšíme se na vzájemnou spolupráci a děkujeme za podporu.

Informace: Zagreb 2022 World Boccia BASIC CLASSIFICATION COURSE