REPORT SPORTOVCŮ REPREZENTAČNÍHO VÝJEZDU – World Boccia Intercontinental Challenger Zagreb (25.3.-2.4.2023) | Česká federace boccii, z.s.

Barbora Skopalová, kategorie BC1 ženy

V prvním skupinovém zápase proti Izraelce se mi zvítězit podařilo, ovšem další den jsem v zápase s Francouzkou utrpěla porážku, za kterou jsem si v podstatě mohla sama, protože to neustála hlava. A hlava je prevít. Víte, ona boccia je z velké části o tom, kdo to na kurtu lépe ustojí v hlavě a udrží nervy na uzdě.

Ten prohraný zápas ve skupině byl naštěstí jediný, kde jsem nervy na uzdě neudržela. Postoupila jsem do semifinále z druhého místa ve skupině. V něm už jsem je zase na uzdě udržela a dostaly mě až k poslednímu míčku ve finále, ve kterém jsem se shodou okolností potkala znovu s Francouzkou Aubertovou. Máma ty nervy musela držet se mnou a vyslechnout si i některé mé věty typu “Mami, já už nemůžu.”, které padly během finále v minutě mezi směnami. Když nemůžeš, přidej víc, nebo v mém podání kousni se a dej do toho 120 %. A pak už jen… co 30 vteřin hystericky brečím a nechápu. Později stojíme s mámou na stupni vítězů, zní česká hymna a já pořád brečím a nechápu. Tak taková pro mě byla soutěž jednotlivců.

Ta týmová nám s Honzou a Jiřinkou vyšla už méně a bohužel jsme nepostoupili ze skupiny, ale aspoň víme, co zlepšit. Díky za spolupráci a vám všem, co naši sportovní cestu sledujete, díky za podporu. 

 

Jan Haták, kategorie BC2 muži

Ze svého pohledu hodnotím turnaj velmi pozitivně, povedlo se mi splnit můj cíl, což byl postup ze základní skupiny a nasbírat zkušenosti. Ve čtvrtfinále si troufnu tvrdit, že rozhodly zkušenosti. Chyběl mi potřebný klid, což se projevilo především v první směně, kdy mi soupeř utekl na
rozdíl třech bodů a já už jsem nedokázal zápas otočit.

V týmech se nám s holkami moc nevedlo, chtěli jsme postoupit ze skupiny a pokusit se zabojovat o nějaký ten cenný kov. Bohužel zápas s Nizozemskem jsme prohráli, ale náš výkon podle mého názoru nebyl vůbec špatný. Zápas se Slovenskem se nám nepovedl, každopádně jsme se z toho poučili a při další příležitosti budeme silnější a já věřím, že příště dojdeme daleko.

Na závěr bych chtěl moc poděkovat všem asistentům, kteří se o nás starali, jmenovitě své asistence Domče, dále pak naší fyzioterapeutce Marušce a v neposlední radě našemu vedoucímu Samovi. Děkuji za příležitost reprezentovat naši zemi, svým spoluhráčkám i dalším členům výpravy.